1. Anasayfa
  2. Blog

Güven Sorunu ve Dedikodular

Güven Sorunu ve Dedikodular

Hiç düşündünüz mü, sizin yanınızda başkasının arkasından konuşan biri, başka birinin yanında da sizin arkanızdan neler yapar? Birine güvenip anlattığınız her şey, çevrenizden çıkıp başka yerlere kadar yayılıyor, ama ilk söylediğiniz kişiye sorarsanız “Sen mi bir şey söyledin?” diye, onun bile haberi olmadığını iddia eder.

Arkadan İş Çeviren İnsanlar

Yüzüne gülüp arkanızdan iş çeviren insanlardan hiç hoşlanmıyorum. Hele bir de şöyle tipler var: Önce sizinle çok yakın olup sizi özel ve değerli hissettirirler, sonra başka birini bulup size verdikleri tüm değeri ona verirler. Bu kişi bir anda gözümden düşüyor. Yapmacıklığı sevmediğim için, gözümden düşen birine tekrar eskisi gibi değer veremiyorum. Üstelik bu durum yüz ifademden de belli oluyor; kime nasıl baktığımı hemen anlarsınız.

Sevmediğim Şeylerle Uğraşmam

Artık bir konudan sıkıldım: Ben ne yapıyorsam severek, zevk alarak yapıyorum. Sevmediğim bir şeyle uğraşamam, yüzüne bile bakmam. Kendi bulunduğu konumdan memnun olmayan birinin başkalarını eleştirmesine ya da başkalarını “gazlamasına” anlam veremiyorum. Şunu sevmiyorsan, bunu beğenmiyorsan, halinden memnun olana niye baskı yapıyorsun? Benim yapım bu; sevdiğim işi yaparım, istediğim gibi davranırım. Senin yapın ya da ne yapmak istediğin beni ilgilendirmez. Her şey zor olabilir, bazen saçmalarız ama kendi mutsuzluğunu başkalarına yüklemek anlamsız.

Başkalarının Adımıza Konuşması

Bazen bizim adımıza başkaları konuşur, “Senin hakkında şöyle diyordu, ben de böyle dedim” gibi laflar ederler. Gelecekte ne olacaksa olsun, ama beni bu işlerden uzak tutun. Ben, beni ilgilendiren meseleleri kendim hallederim. Teşekkürler.

odak noktamız maalesef yok!

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir