1. Anasayfa
  2. Blog

Değişimle Yüzleşmek: Kabullenmek ve Yeni Dengeyi Bulmak

Değişimle Yüzleşmek: Kabullenmek ve Yeni Dengeyi Bulmak

Kabullenmekte Zorlandığımız Noktalar

Kabullenemediğimiz birçok şey var: birinin gitmesi, gelmesi, bir şeyler yapması ya da yapmaması… İlla ki birinin bir hareketi bize dokunuyor, bizim de en basit bir hareketimiz bir başkasına dokunuyor. Çünkü hepimiz farklı düşüncelere, farklı kökenlere, farklı yaşam tarzlarına sahibiz. Karşımızdakinin bir davranışı, bizim ya da başkasının gözünden düşmesine sebep olabiliyor ve işte o noktada yapmacıklık devreye giriyor. Ama sorarım, yapmacık ne kadar sürdürülebilir ki?

Değişime Alışmak Zor Gelebilir

Bazı şeyleri kabullenmemiz gerektiği gerçeği var. Hani dedim ya, birinin gitmesi, birinin gelmesi, ortam değişikliği falan… Başta zorlanıyoruz, yeni duruma ayak uydurmakta, dengeyi bulmakta. Kendimizi o ortamda bazen soğuk, bazen sıcak, bazen yakın, bazen de uzak hissediyoruz. Zor geliyor, bazen de kolay.

Zaman Her Şeyi Gösterir

Ama zamanla anlıyoruz ki, aslında ortam da bizi, gidişatı da biz şekillendiriyoruz. Zaman, bu zorlukları aşıp yeni dengeyi bulmamıza yardımcı oluyor. Değişim kaçınılmaz, önemli olan bu süreçte kendimizi kaybetmeden ilerleyebilmek.

  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir